Tuesday, March 26, 2013

Η νοσηρή συμπόνια του Αντώνη Κανάκη για τη Σιέρα Λεόνε


Μεγάλος ντόρος έγινε με τη συμμετοχή του Αντώνη Κανάκη στη καμπάνια της ActionAid κατά του ρατσισμού και της φτώχειας στη Σιέρα Λεόνε. Πολλοί είναι εκείνοι που χαιρέτησαν τη κίνηση του γνωστού τηλεπαρουσιαστή αλλά η γνώμη τους δεν πρεπει να μας απασχολεί καθώς πρόκειται για μαϊντανούς, οι οποίοι έβαλαν ΑΝΤ1, είδαν κάτι το διαφορετικό από το "dancing with the stars" και ενθουσιάστηκαν...


Ωστόσο το ντοκιμαντέρ ήταν αρκετά ενδιαφέρον καθώς μας έδειξε τι μας περιμένει μετά το Μνημόνιο 3, ενώ προσωπικά περιμένω πως και πως να γίνουμε Σιέρα Λεόνε, ώστε να έρθει η ActionAid στην Αθήνα και επιτέλους να με δει η μάνα μου στη τηλεόραση, που το χει και καημό. Επίσης είδαμε και το κοινωνικό πρόσωπο του Αντώνη Κανάκη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα δείξει το dvd στους εργαζόμενούς του, λέγοντάς τους πως τα 200-300 ευρώ που δίνει μηνιάτικο είναι υπεραρκετά και θα πρέπει να λένε και ευχαριστώ.

Από την άλλη, οι πολίτες της Σιέρα Λέονε αποδείχθηκαν γι' ακόμη μια φορά δυνατοί, καθώς εκτός από τη πείνα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που τους δέρνει, η νέα συμφορά που τους βρήκε και ακούει στο όνομα "Αντώνης Κανάκης" δεν κατάφερε να τους σπάσει το ηθικό. Όπως και να χει, γλίτωσαν από τον επιτυχημένο παρουσιαστή-επιχειρηματία (12 ευρώ το ποτό στα μαγαζιά του, αλλά εσύ φταις μαλάκα που του τα ακουμπάς) σε αντίθεση με τον δυστυχή Έλληνα που θα τον φάει στη μάπα στις παραλίες της Χαλκιδικής παρέα με τους Λάτσιο-Αρναούτογλου.

Σ' αφήνω να ξεράσεις με την ησυχία σου αναγνωστάρα μου. Ντάξει; Συνεχίζω...

Η φιλανθρωπία δημιουργεί πληθώρα αμαρτιών. Μας λένε συχνά πως οι φτωχοί νιώθουν ευγνωμοσύνη για τη φιλανθρωπία. Αναμφίβολα, μερικοί νιώθουν, αλλά οι καλύτεροι μεταξύ των φτωχών δεν αισθάνονται ποτέ ευγνωμοσύνη. Είναι αγνώμονες, δυσαρεστημένοι, ανυπάκουοι και ανυπότακτοι.

Γιατί θα πρέπει να νιώθουν ευγνωμοσύνη για τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι του πλούσιου; Κανονικά θα έπρεπε να κάθονται σε αυτό το τραπέζι, κι ευτυχώς αρχίζουν τώρα να το καταλαβαίνουν.

Κάθε συμπόνια είναι καλή, αλλά η συμπόνια για τα ανθρώπινα δεινά είναι η λιγότερο καλή από όλες. Έχει μολυνθεί από τον ατομικιστικό εγωισμό. Έχει την τάση να γίνεται νοσηρή. Κρύβει μέσα της κάποιο στοιχείο τρόμου για τη δική μας ασφάλεια.

ΥΓ: Οι μεγαλύτερες θρησκείες στον κόσμο είναι η φτώχεια και η πείνα. Ούτε ο Χριστός, ούτε ο Μωάμεθ, ούτε ο Βούδας έχουν τόσους πιστούς

1 comment:

  1. http://thepartiesover.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4576.html

    ReplyDelete